Jag läser i min morgontidning att kristdemokraterna vill att det skall bli fler trottoar- och -uteserveringar runt om i stan. Jag tycker att vi redan har tillräckligt många av dem. Men jag är inte så insatt i politiken. Det kanske är gynnsamt rent nationalekonomiskt. Man kan aldrig så noga veta hur och varför och hoppas att de som bestämmer vet bättre. Uteserveringar i lummiga gröna parker eller trädgårdar dit inte bensinångorna tränger och förstör aptiten tilltalar mig däremot i högsta grad.. När jag var ung och bodde i en småstad var kaffedrickning någon annan stans än i hemmet rena lyxen och trottoarserveringar obefintliga. På sommaren var det populärt och festligt att besöka någon av de två uteserveringar som öppnade för säsongen. Den ena låg i en park, den andra i en privat trädgård. Det var fest och riktigt storslaget om man hade en enkrona och spenderade den på kaffe och bakelse. Det hände kanske bara en enda gång på hela sommaren. Nu är det inte det minsta märkvärdigt med kaffe på trottoaren eller på ett parkkafé. Men mig skulle det smaka mycket bättre om jag fick intaga det i en lite finare miljö. Den förmånen har min vän fotografen titt som tätt när hon är ute och förlustar sig i den stora världen. Det är inte utan att jag är lite avundsjuk på henne. Serveringen på bilden slår Drottningholms slottskafé med flera hästlängder. Det kan ju vem som helst se på dagens bild.

Kao 05.10.2015 15:18

En otroligt vacker bild. Ser verkligen läckert ut.
Håller med om att det börjar bli för många cafeer och restauranger nu. Finns det verkligen underlag (kunder)?

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.