Jag har flera gånger använt mig av gamla ordstäv och tänkespråk när jag har skrivit i min blogg och jag tycker själv att de liksom talar för sig själv. Det finns ett liknande äldre uttryck som kallas för "idiom" och det skulle inte förvåna mig alls om folk inte har den blekaste aning om vad ett "idiom" är för någonting. Det är ett målande gammaldags uttryck och inte är så lätt att förstå alla gånger. Om jag t ex säger att en person "är bakom flötet" så står vederbörande inte och metar utan han "är lite ding i bollen" och inte precis klyftig. Den som "är på alerten" är kvicktänkt och "hänger man med i svängarna" eller "fattar galoppen". En "som alltid kommer ner på fötterna" fixar det mesta och har full kontroll. men "får man foten" är det "avsked på grått papper" och inte ett dugg roligt. "Att det är bättre med en fågel i handen än 10 i skogen" fordrar ingen förklaring men "en ulv i fårakläder" bör man akta sig att råka ut för. "Är det fara på färde" så gör man bäst i "att skudda stoftet av sina fötter". Jag skulle kunna hålla på i evighet men nu vill jagl vara "ett strå vassare" och "skära pipor i vassen." När man gör det senare utnyttjar man ett lägligt tillfälle och det har jag gjort i och med att jag visar en bild med en massa vass som bakgrund.

Olivia 08.02.2014 07:43

Såg dig i programmet Fråga doktorn. Det är kul att läsa din blogg, du är en fantastisk kvinna!

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.