Jag är barnsligt förtjust i mjölk. Om jag får välja mellan ett glas mjölk och ett glas vin så föredrar jag mjölken. Det kan man inte göra på krogen för då har man inte där att göra. På krogen skall man dricka vin eller åtminstone pilsner. Om jag vore riktigt djurvänlig borde jag inte dricka ko-mjölk överhuvudtaget. Enligt naturens ordning är nämligen den vätska som kan sugas ut från däggdjurshonors mjölkkörtlar avsedd att föda deras egna ungar. Kon är ju en däggdjurshona men hennes unge som kallas kalv får minsann inte dia sin morsa mer än ett par dagar efter födseln. Sen får den stackars kalven något som kallas mjölkersättning därför att den mjölk som var ämnad för honom skall säljas till mejeriet och drickas upp av mig med flera. Ibland skäms jag över mig själv för att jag äter kött av kossor som man tagit livet av för att de är för gamla att föda kalvar och producera mjölk åt människobarn. Det är inte utan att jag ibland känner en viss förståelse för vegetarianer och veganer för de är djurvänliga i största allmänhet utom när de i missriktad nit släpper ut minkar från burar och ställer till en förfärlig oreda i naturen. Jag har skrivit om mjölk idag för att jag tycker att den är en ypperlig näringsvätska som vi kan dricka i stora mängder tack vare att vi har manipulerat dagens kossor. Min vän fotografen är en mästare i att manipulera hon också och i hennes ögon kan ett mjölkpaket se ut hur som helst.
Bojan