"Äta bör man annars dör man" det vet vi ju och när man ändå skall stoppa något i sig så kan man ju lika gärna äta det som är gott och ser gott ut. Det är för den sakens skull stjärnkockarna pyntar maten och sprider ut det riktiga käket och alla puréer och tillbehör på stora tallrikar för att kroggästen skall tro att han får full valuta för den saltade notan. Idag läste jag i en tidning att den som äter på ett fint ställe inte bara skall gå ut för att bli mätt utan han skall gå hem med känslan att ha varit med om en riktig upplevelse, Jag har aldrig känt mig euforisk efter mina restaurangbesök men kanske är det för att jag är fel person eller varit på fel ställe och egentligen mest gillar husmanskost. Bruna bönor med fläsk och hemlagade kåldolmar får det att vattnas i munnen på mig och efterrätt skall jag ha varenda dag. I min barndom kunde vi inte äta bär annat än på sommaren, Nu köper man färska bär nästan året runt och en massa exotiska frukter. Jag blir lyrisk vid fruktdisken och gör mig en god dessert av överflödet och för mig är det en upplevelse så god som någon.
Bojan