"Kaffetåren den bästa är av alla jordiska drycker." Den visan har jag dragit en gång förut men sedan dess har jag utvecklats till det bättre i fråga om kaffedrickning. Om man skall följa med sin tid så duger det inte att bara dricka bryggkaffe. Moderna kaffedrickare har varit ute i stora världen och lärt sig en del och Sverige är ett land som är högt utvecklat när det gäller att ta efter nya seder och bruk. Min vän fotografen ansåg att jag var i hög grad efterbliven som drack stora muggar med vanligt kaffe med en skvätt mjölk i och dessutom alltid ville ha påtår när vi var ute och fikade. Själv föredrog hon espresso. För att framställa den drycken fordras det en speciell maskin som kaféer med självaktning håller sig med. Numera dricker jag också espresso en och annan gång men om sanningen skall fram så kommer det aldrig att bli min favoritdryck. Den lilla vätska som finns i kopp espresso släcker då inte kaffetörsten och inte hungern heller för jag vill ha kakor till kaffet. Ingen världsvan person skulle komma på idén att äta kanelbulle till espresso så det låter jag bli. Nästa steg i modern kaffedrickning tog jag när fotografen bestämde att det skulle drickas latte. Den var ett strå vassare för det var lite mer vätska. Även l den drycken skall intagas utan tilltugg men man får lite mer valuta för sina pengar när man beställt in en latte. Jag har alltid poängterat att man aldrig blir för gammal för att lära och nu är jag tillräckligt utbildad för att besöka alla sorters kaféer utan att blamera mig. Det är väl ett framsteg så gott som något även om jag föredrar bryggkaffet.

Natalie 16.09.2015 11:58

hahaha :D jag som 25 åring fick anställda på Starbuckscafeét att titta förvånat på mig när jag beställde bryggkaffe, svart! de tyckte det var coolt :)

Linda 09.09.2013 08:14

En latte behöver inte serveras allena... En bit kladdkaka passar perfekt tillsammans med en klick grädde och så latten då...

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.