De flesta levande varelser har en hjärna och vi människor använder den i bästa fall till det den är avsedd för. Vår hjärna är en del av det centrala nervsystemet och kontrollerar bland annat mentala funktioner som intellekt, känslor, minne och inlärning. Jag kommer ihåg en hel del av vad jag lärde i skolan fast det är länge sedan, men jag kommer sällan ihåg var jag har lagt glasögonen och börjar leta efter dem strax efter att jag lagt dem ifrån mig. Vissa människor sägs ibland ha fått någonting på hjärnan och då menar man att vederbörande har fixa idéer eller liknande. Nu är det snart vitsippstid och det är väldigt vackert ute i naturen när de blommar som mest. Den fägringen vill jag gärna njuta av, men jag njuter inte av att jag idag och i går också "har fått vitsippor på hjärnan". Inne i mitt huvud far det omkring en gammal visa jag hört för länge sedan och jag minns bara melodin och vitsippans latinska namn Anemone Nemorosa och någonting om ett herbarium. Jag får ingen ro i själen förrän jag kan sjunga hela texten och vet vem som skrivit den. Jag har försökt på Google och letat på Harriet Löwenhjelm men hon är helt oskyldig i det här fallet. Jag hoppas att "min fixering vid Anemone Nemorosa " försvinner innan vitsippstiden är över eller att det finns någon minnesgod person som vet mer än jag. Bojan

Ingrid Gustafsson 25.04.2013 19:35

Forts. Visan är skriven år 1949 av Margit Lagerheim-Romare och den finns på Youtube. Sök på Anemone Nemorosa - Molly Åsbrink. Det fixar du nog tror jag.

Ingrid Gustafsson 25.04.2013 19:32

Hej Bojan!
Jag heter Ingrid och läser så gott som dagligen din blogg med stor behållning och mycket nöje. Jag såg i dag din efterlysning av Anemone Nemorosa.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.