Av allt det goda, som man förtär,

bland alla jordiska drycker,

ju kaffetåren den bästa är:

den skingrar människans nycker;

den styrker kroppen, den livar själen,

den känns från hjässan, ja - ned i hälen!

Ovanstående är första versen i en visa som sjöngs i en komedi redan år 1846. Man hade vett att uppskatta gudadrycken redan då. Själv har jag först på gamla dar blivit en "kaffemoster" och  dricker kaffe med förtjusning flera gånger om dagen. Det tycker jag fler damer ska göra för ni anar inte hur nyttigt det är. Drycken har blivit helt omvärderad och för en stund sedan läste jag att kvinnor som dricker mycket kaffe löper 20% mindre risk att drabbas av depression. Det är en amerikansk forskare som har kommit fram till resultatet. Det låter väl hoppingivande, Kanske är det mitt större kaffeintag  som gjort att jag känner mig nästan "sprallig" ibland och inte uppträder med den värdighet som åldern kräver. Det är säkrast inte öka kaffeintaget ytterligare för då vet man inte hur det slutar. Mitt råd till alla sura tanter är: "drick mer kaffe  för det är bra för humöret. Varför forskaren inte provat kaffedrickning på gubbarna förmäler inte historien men de kanske är så bra i sig själva att de inte behöver dricka kaffe. Vi kvinnor har ju alltid legat steget efter karlarna.

Bojan.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.