Vädret är ständigt ett aktuellt samtalsämne och vi svenskar har all anledning att beklaga oss över vårt bistra klimat och allt man behöver bylta på sig för att inte förfrysa. Jag tycker inte om när det blåser runt öronen på mig och gillar inte toppluvor. I min gröna ungdom skulle man under alla årstider vara klädd i hatt. Sommarhatt på sommaren och den var så gott som alltid gjord av flätat strå. Man skulle helst köpa en ny varje vår, men om kassan var skral kunde man fernissa om fjolårets  modell. På hösten inhandlade man vinterhatten som var av filt och en sådan kan man inte fernissa och det var väldigt genant att  ha samma vinterhatt två år i rad. På den tiden fanns det gott om hattaffärer och att vara hattmodist var ett yrke som det gick att livnära sig på. Nu är det ont om hattaffärer och det är mest bara socitetsdamer som bär konstiga hattar, som då kallas för "skapelser" och är fina värre. Jag har problem med  att hålla huvudet varmt på vintern. En tid på världen kunde man ha pälshatt och den värmde bra, men det satte djuraktivisterna stopp för och nu är det bara modiga själar som vågar visa sig ute  klädd i päls. Min mormor ägde under hela sin långa livstid aldrig någon hatt. Hon hade schalett. En tunn på sommaren och en tjockare vintertid. De var inte särskilt klädsamma men det är tycker min vän fotografen att min gamla halsduk är när jag sveper den som schalett om örononen i vinterkylan. Det tycker faktiskt jag också och den värmde gott när våren lyste med sin frånvaro  på påskaftonspromenaden.

Bojan 

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.