Jag läser tidningarna noggrant och det finns ingen tidning med självaktning som inte har matrecept eller dietråd. En del har bägge delar och bantningråd icke att förglömma. Jag har aldrig bantat. Det har nog behövts men det har jag struntat i. I tonåren var jag ganska "rultig" men när jag  några år senare flyttade långt ifrån min mors köttgrytor blev jag som Nils Ferlin "ganska mager om bena tillika om armar och hals," Det var ett stort steg att krympa från storlek 40 till att bli en 36-a menjag kände mig som en sylfid  och var mäkta stolt  över min figur, speciellt over mitt  midjemått 60  cm. När jag så småningom fick hushåll och lite större matportioner återgick klädstorleken till utgångsläget och formerna blev lite rundare. Det är faktiskt riktigt gott med mat och svältkurer kan då inte vara hälsosamma. När jag fick ytterligare år på nacken såg jag extrakilona som en ren tillgång då jag tänkte på hur magra och beniga folk blir när de sorterar under äldrevården. Min livläkare sade visserligen en gång att jag var "korpulent." Det tog jag som en ren komplimang eftersom han var utrikesfödd och hans landsmän uppskattar kurvor. Så yppig  som kvinnorna på Rubens tavlor har jag dock aldrig varit  utan jag har bara varit sådär lite "rundnätt. Jag tänker inte hålla diet, vilken bokstav den än har, för mat är gott och en smaskig dessert efter en god måltid gör att man blir både mätt och belåten.

Bojan

 

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.