Jag tycker om blommor och jag tycker också att det ser på något sätt lite mysigare och hemtrevligare ut om man har lite krukväxter och en vas med friska blommor i sitt hus eller lägenhet. Förr köpte man blommor i en blomsterhandel eller på torget. Nu finns de på varuhus och i dagliglivsaffärer och lite överallt. Blomsterhandlarna måste så klart vara lite dyrare med sina alster för de komponerar ju buketter och kransar och sådant och har utbildning och kompetens. Jag tycker nästan synd om dem när jag ser alla krukväxter och blomsterkvastar i massupplagor hos jättesnabbköpen där de säljs som slit- och slängvaror. I dessa dagar skall man köpa Påskliljor. Dels för att det skall så vara och dels för att deras solgula härliga färg piggar upp oss efter den solfattiga vintern. Påskliljor kan man köpa 10 stycken för en tia om man tar dem ur en pappkartong  med massvis av  outslagna blommor i som ligger buntade i sådana och ser halvvissna ut. Min vän fotografen och jag köpte vardera två knippor. Jag har köpt sådana förr om åren och till samma pris och vet vad det kan bli av dem när man sätter dem i vatten. De utvecklas till skönheter och lyser upp i stugan. I det här fallet tycker jag att det nästan gått inflation i blomsterhanteringen och jag undrar hur många kronor odlaren har fått. Men det är bara för köparen att tacka och ta emot  för de är då verkligen prisvärda.

Bojan

 

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.