Idag har min vän fotografen och jag besökt Vällingby City. Det heter så numera men invigdes 1954 som Vällingby Centrum. Då gick folk man ur huse för att titta på den nya stadsdelen som man lagt långt ut på "vischan" och som var en sevärdhet för sin tid. Jag tror inte att det någonsin blev en succé. Nu är det ombyggt och fint värre, men det verkar fortfarande lite ödligt och det myllrar inte av folk som det gör på Drottninggatan. Det är inte mycket folk i de fina affärerna men på torget kan man köpa blommor och en del klädesplagg. De sistnämnda är väl inga kvalitetsvaror men priserna är därefter, Det finns i alla fall ett ställe som är värt ett besök om man är kaffesugen och det är Pallas Konditori och deras bakverk har haft strykande åtgång under alla år som centrumet funnits. Min vän fotografen och jag  behövde något att värma  oss med och kunde konstatera  att vi hamnat på rätt ställe. Deras bakelser var ljuvliga  och kaffet var gott. Jag åt någonting med smördegsbotten och grädde och njöt i fulla drag och min kompis var lika belåten med sitt val. Jag brukar inte göra PR  men det här stället rekommenderar jag.

Bojan

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.