Igår bara måste man sitta framför TV-n och glo på Melodifestivalen. Den verkar vara inte bara ett evenemang utan det är en riksangelägenhet. Den skall man inte missa för då är man ingen riktig svensk. Vi är ju duktiga i musik i det här landet och förra året vann vi minsann också. Det var på tiden att det kom fram nya förmågor nu när ABBA och Carola har blivit till åren. Det  senaste är att det blivit inne med lite udda inslag numera, Jag vill inte vare ofin och säga  att man låter en och annan gubbe, förlåt jag menar herre, vara med och tävla med popidolerna. Björn Ranelid var väl ett slående exempel för att inte tala om Thorsten Flinck. Han som  sjöng att han"reste sig igen". Vad Ranelid sjöng har jag glömt, men det var troligen något lite vågat om det kvinnliga könet. Man låter dem komma till final också och det är inte utan att jag tycker att det piffar upp det hela. I år var det minsann inte mindre än fyra gubbar med och visade "att gammal man gör så gott han kan." Alla fyra klämde i för kung och fosterland och jag tyckte att det var en riktigt klämmig låt som man nästan kunde stampa takten till. När det kom till omröstning blev de så klart sist i tabellen, men jag hyser en svag misstanke om att det hade de räknat ut på förhand men att de haft riktigt roligt hela tiden och inte brydde sig ett skvatt om att de kom sist. De höll sig nere på scengolvet också, för hur skulle det sett ut om de flugit till väders som den roliga "Banansångaren" gjorde. Det är något visst med Melodifestivalen och jag skall inte missa  den som skall gå av stapeln i Malmö. Kanske finns det något udda inslag där också.

Bojan

 

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.