Det är inte min födelsedag eller namnsdag jag firar idag. Nej, det är ju Internationella kvinnodagen, det bordel alla veta, men det verkar inte som folk går ut på gatorna och jublar  och jag har inte sett minsta skymten av festyra på stan. Jag tycker att den här dagen borde firas med pukor och trumpeter. Jag börjar misstänka att alla mina medsystrar inte har reda på att  just idag uppmärksammar man  ojämställhet och kvinnors situation över hela världen. Egentligen borde den bli uppmärksammad alla årets dagar för det är ingen måtta på hur ojämställt det är  på en massa olika ställen. I Sverige är vi nästan jämställda men det är då inte särskilt länge sedan kvinnorna i vårt land saknade rösträtt och inte ens fick arbeta utanför hemmet. För ännu längre tillbaka i tiden hade de inte en gång arvsrätt. Allt gick till sönerna i familjen och den stackars olyckliga flicka som hamnade  "på överblivna kartan" fick lita på släktens välvilja. Piga tilläts man bli  och  en lite finare fröken som fått lite mer boklig bildning kunde bli guvernant för bättre mans barn, Jag är glad att jag lever i dagens samhälle och inte för längesen när " kvinnan skulle tiga i församlingen" och hon inte fick ha några åsikter alls. Jag har arbetat och försörjt mig själv och har åsikter om det mesta och för dem "till torgs också. Jag  tycker  faktiskt att det fortfarande är lite si och så med jämställdheten här och där.  Det  kanske behövs lite mer PR för internationella  kvinnodagen.

Bojan

 

 

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.