Idag blev det till att pulsa i snö igen och gårdagens påskliljor såg lite vilsekomna ut mot det vita snötäcket. Man brukar säga "att en fluga gör ingen sommar" och det är väl likadant med vårblommorna som sticker upp. Vintern släpper inte taget för att snödropparna blommar. Vi hade lite konstiga sedvänjor när jag var barn, På Palmsöndagen gick vi ut och  hämtade "palmer"  som vi satte i vatten. Det vi kallade "palmer" var ingenting annat än säljkvistar som vi bröt av rätt hänsynslöst från buskar som inte var våra egna. Man var inte så noga och buskarna såg rätt skamfilade ut när vi varit i farten. Så här långt efteråt skäms jag riktigt ordentligt för mina barndomssynder fast de är preskriberade för länge sedan .  Vi visste inte att sälg också kallas för vide och hade aldrig sjungit "sov du lilla vide ung, än så är det vinter." Ena riktiga vandaler var vi egentligen, men det var vårt sätt att fira våren och så tyckte vi att de mjuka "kissarna" var så söta.Om sälgen säger vetenskapen att den är en tvåbyggare och att han- och honblommorna är ett ax inte ett hänge. Jag tycker inte att det låter ett dugg romantiskt eller roligt. Jag håller fast vid min barndoms tankegångar och tycker att de små mjuka "kissarna" är blommor och att det  är mycket trevligt att ha några sälgkvistar i en vas på köksbordet när det är vår. Men jag bryter dem inte olovligt längre.

Bojan

 

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.