Jag måste tillstå att jag har mina svagheter och gärna går på kondis och dricker en kopp kaffe och tar ett frasigt wienerbröd eller en bakelse till  kaffetåren. Det kanske kommer sig av att jag i min ungdom sällan hade råd att kosta på mig en sådan lyx. Hemma serverades det bara hembakade "släta bullar" och jag kan inte minnas att den nu så populära kanelbullen ens var uppfunnen på den tiden, Däremot minns jag att man på måndagarna kunde gå till konditoriet med 25 öre och komma hem med en hel kartong bakelser som inte blivit sålda under helgen. De var givetvis en smula "bedagade" eftersom man inte heller hade riktiga  kylskåp. Men det slank ändå ner ett par stycken gamla bakelser  i barnmagen och man slickade sig om munnen efteråt. I går såg jag i Icabutiken att de sålde överblivna bakelser i två-pack med 25% nedsättning av priset. Eftersom jag fortfarande är bra på huvudräkning kom jag fram till att 2 stycken bakverk som passerat bäst före datum skulle kosta nästan 25 kr. Tala om att våra pengar har förlorat i värde. Men det som förvånar mig mest är att "kaloribomberna" inte hade hamnat i sopsäcken. Där hamnar ju betydligt nyttigare datummärkta varor utan förbarmande bara för att vi är fixerade vid bäst före datum. Det är inte jag men jag köpte ändå inte bakelser till reducerat pris. Det hade blivit för många onödiga kalorier och det får vara någon måtta på frestelserna.

Bojan

 

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.