Snödroppen är den första blomman som sticker upp när vintern börjar att ge med sig, I min barndoms Skåne kunde vi plocka dem redan i januari om det ville sig väl. Plocka dem fick man förstås inte göra för de växte inte vilt utan var som regel planterade i någons trädgård. Men barn kan vara som rådjuren och tro att allt som växer är deras och bara ta för sig. Som tur var frågade mor aldrig var blommorna kom ifrån utan blev glad över det första vårtecknet. Det skall jag också bli när jag får syn på dem i år och jag tror att jag fått syndernas förlåtelse för alla de snödroppar jag "tjuvplockade" när jag var ung och oskuldsfull.och inte begrep bättre. Jag tror inte att nutidens ungar skulle komma på idén att gå ut och leta efter vårtecken. De är fullt upptagna med sina mobiltelefoner och datorer och snödropparna får vara ifred. Det är ju på gott och ont, men det var inte det jag skulle tala om idag  utan det var vårblommorna. Jag går och hoppas  på att krokusen också skall sticka upp endera dagen och lysa upp gräsmattor och rabatter. Så småningom kommer blåsippor och vitsippor och då skall jag bli riktigt lyrisk och lovsjunga den underbara våren. Till dess fortsätter jag att längta efter den och efterlysa minsta vårtecken.

Bojan

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.