Varannan söndag brukar jag bli bjuden på en mycket god söndagsmiddag hos en nära släkting. Den andra söndagen har jag bjudit till och visat mina kulinariska färdigheter då  jag  har stått för värdskapet. I sanningens namn måste jag säga att jag inte bjudit på lika fina rätter som släktingen. Idag blev det inte som det brukar vara. Min släkting var riktigt sjuk och dålig och borde ställt in middagsbjudningen, men vi i vår släkt är envisa som synden och ger inte upp i första taget. Det fick bli färdigköpta rätter för mat skulle jag få trots allt. Det var inte någon höjdare till varmrätt som låg djupfrusen på en papperstallrik med plast ovanpå. Jag läste på bruksanvisningen och tog del av innehållsförteckningen och jag må då säga att det var mycket ingredienser i den maten och det verkade rätt lovande. Men vilken besvikelse det blev. Det var någons sorts färsbiff och en laddning brunsås och potatismos. Utlovade grönsaker lyste med sin frånvaro och hur man lyckas få en färsrätt seg som tuggumi begriper inte jag.

Jag tycker synd om alla människor som skall köpa den här sortens mat och äta den dagligdags. För det pris som betalas för färdigrätter borde fabrikanten ha råd att stoppa i lite riktigt kött och dra in på moset och såsen. Jag tycker att de luras och att de bara bryr sig om att tjäna pengar, inte undra på att så många tanter och gubbar lider av näringsbrist om de bara lever på skräpmat.

Bojan

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.