Först läste jag i tidningen att det är farligt att bära på kundkorgen i butiken eller att hålla sig fast i stolpen på tunnelbanan för då får man bakterier på händerna och kan
bli sjuk och även smitta andra. Det var oroväckande i sig men idag läste jag att en del av det vi äter är nästan livsfarligt, "Äta bör man annars dör man", säger man och så har det varit i alla
tider, men hur skall det bli nu när maten kan innehålla "ehecbakterier" som kan ta livet av oss om det vill sig så illa. De finns i sallader och i kött säger sakkunskapen. Det senare låter troligt för vi har
ingen aning om varifrån köttet i livsmedelsbutiken kommer och hur långa sträckor det har färdats. Köttfärsen har på senare tid av outgrundlig anledning fått lång hållbarhet där den ligger i
sin plastförpackning, I min barndom måste färsen stekas omedelbart efter att den blivit mald och det var aldrig tal om att den kunde bli hälsofarlig. Om den var mald av ko- eller griskött var en smaksak, men den
döptes aldrig om till något annat än den var. Det var lite mer av ärlighet och redbarhet i gamla dagar, måste jag säga.
Det är hamburgarna man måste se upp med för de har flera gånger gjort
folk sjuka, Jag behöver inte oroa mig för vare sig hamburgare eller sallader. Jag lagar min mat själv och det skulle aldrig falla mig in att köpa färdig sallad, för den om något måste vara en riktig bakteriehärd.
Det som syns på på bild skall föreställa förstorade bakterier och de ser ju inte så farliga ut.