Idag är det Valentindagen eller som vi säger här: "Alla hjärtans dag-" Den har firats sedan 400-talet i andra länder men vi nordbor behövde inte bry oss om att köpa rosor och presenter  den 14 februari förrän  på 1960-talet. Då kom en del affärsmän på  att sättet att fira St Valentindagen i det stora landet i väster skulle minsann vara bra att ta efter här hemma. Det skulle bli klirr i kassorna och stora förtjänster åtminstone hos blomsterhandlarna  och presentaffärerna.  Man kan undra var alla rosor kommer ifrån för det lär gå åt 4 miljoner rosor idag. Röda skall de förstås vara eftersom det är kärlekens färg. Kan inte rosenköparen överlämna blomman personligen så blir det en dyr ros. Här inom storstaden kostar budet  en bra slant. Det blev jag varse igår när jag skulle skicka  en bukett till en adress på Kungsholmen. Jag köpte en blomma för en hundralapp och fick betala 99:00 kr för att få den ivägskickad. Det var lite saftigt och jag förmodar att det kostar ännu mer om blommorna skall längre bort. Service kostar och budfirmorna vill väl ha sin del av förtjänsten. Jag har inte fått någon Valentinros idag men jag är lika glad ändå och hoppas att mina läsare blivit ordentligt uppvaktade. Jag önskar alla en bra dag med en skär ros för jag tycker att den  är vackrare  än en röd.

Bojan

 

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.