Om man skall blogga varje dag behöver man inspiration och då undrar jag var den kommer ifrån och varför den rätt som det är lyser med sin frånvaro. Min vän fotografen verkar vara fullt och fast övertygad om att min inspiration, när jag har någon, den kommer som ett skott om jag bara tittar på ett fotografi. Det är en sanning med modifikation. Ibland kan jag sitta och stirra på flera stycken foton utan att det händer ett enda dugg i hjärnkontoret. Där kan det vara helt tomt och så är fallet just nu. Därför kan det vara lämpligt att ta sig en funderare över vad själva nspirationen egentligen är för någonting. Det är ingenting man kan ta på utan det måste vara ett helt abstrakt begrepp som kommer och går lite hur som helst. Uppslagsboken säger att inspirationen är ett stimuli som sätter igång den mentala verksamheten och att den inte skall förväxlas med motivation eller kreativitet. Jag har inte för vana att blanda ihop begreppen men när jag händelsevis har lite inspiration så händer det tyvärr att jag börjar berätta om en sak men slutar med något helt annat. Om det möjligtvis beror på att inspirationen utan föregående varning tagit slut och övergått till kreativitet vet jag inte. Inte heller kan min vän fotografen fånga inspirationen på bild varför jag idag visar hur fint vi har det på våran gård med blommor och blad och en liten fontän som plaskar hemtrevligt.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.