Om någon sägs ha "fått pippi" på någonting så är vederbörande som besatt av detta någonting och har det som hobby eller snarare som mani.  Det blir ett intresse som inte går att hejda och som omgivningen till sist blir så trötta av att höra talas om att de "slår dövörat till" eller helt sonika bara går sin väg. Det är inte riktigt lika illa som att "ha tomtar på loftet" för har man sådana är man nästan "ding i bollen"  Loftet och bollen betyder i det här sammanhanget "hjärnkontoret" men det har mina kloka läsare begripit för länge sen, så förklaringen var helt onödig. En del männskor har pippi på att hålla sig med riktiga "pippin" det vill säga små söta varelser som har näbb fram och en stjärt där bak och som kan flyga. De flesta som har pippi i en bur hemma brukar nöja sig med kanariefåglar eller undulater, men en del har storhetsvansinne och vill ha en papegoja som helst skall prata också. Jag pratar helst själv, så jag vill absolut inte ha någon pippi som "håller låda" i mitt hem. Däremot skulle jag inte ha det minsta emot att ha en sådan lite söt fågel, som min vän fotografen har avbildat tillsammans med mig. Jag hoppas att hon kommer att ha detta i åtanke när det blir dags att köpa födelsedagspresent åt mig. I värsta fall kan jag nöja mig med en kanariefågel, men det skall vara en som har sångröst.

Bojan

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.