Ovanstående var en gång titeln på en film som blev väldigt berömd "när det begav sig". En del personer tror på änglar och att de finns på riktigt. Till det ställer jag mig en smula tvivlande, men var och en får ju bli salig på sin tro.  Ängeln påstås vara ett andeväsen som mest förekommer i de tre religionerna som tror på att det bara finns en enda gud och att denne använder dem som sina  budbärare. Änglar är, som det mesta både här och i himlen, även de, rangordnade och de finaste kallas för "ärkeänglar". Fint är det däremot inte att kalla någon för "ärkenöt" men dem talar  vi om en annan gång. Det verkar på något sätt som att änglar blivit populära igen, för det finns en prinsessa i Norge som blint tror på dem och givit ut en bok och även pratat i TV  om änglar.  Hon som spelade huvudrollen i ovan omtalade film har på äldre dar öppnat en "änglabutik" i Gamla stan. som den intresserade kan besöka  om han så vill. Min vän fotografen har barnatron kvar och hyser ett visst  intresse för dessa andeväsen .När jag föreslog ett besök på Historiska museumet  blev hon eld och lågor inför dem som förevisades i avdelningen medeltida kyrkokonst. Mig föreföll samtliga vara en smula "nötta av tidens tand" men det bekom henne inte det minsta utan hon fotograferade så många hon såg.

Dagens foto lär föreställa ärkeängeln Gabriel och han ser faktiskt riktigt imponerande ut, tycker

Bojan

Elin 02.02.2013 06:58

Hej! Jag lyckades leta mig hit från din andra blogg, så mycket intressanta och roliga inlägg det var här! Ville bara säga att du är fantastisk på att skriva.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.