Det svenska språket är inte så lätt att förstå för utrikesfödda och lite knepigt att lära sig eftersom en del ord stavas likadant men har helt olika betydelse. Det finns massor av dem men idag fastnade jag för ordet skarv därför att jag såg en bild på en fågel som kallas för skarv. Varför den gör det har jag ingen aning om men den har i alla tider haft ett väldigt dåligt rykte. Anledningen är att skarvarna är för många . De skitar ner i naturen och äter för mycket fisk. Skarven dyker visserligen själv efter fisken den äter upp men det är ändå illojal konkurrens anser yrkesfiskarna. Dessa fåglar är inte särskilt vackra och att de tillhör familjen pelikanfåglar förbättrar på intet sätt deras dåliga renommé. Helst borde de utrotas helt tycker de värsta skarvhatarna. En skarv kan konstig nog också vara en sammanfogning av olika bitar. Man kan t ex skarva en sladd eller skarva i en bit tyg i klänningsfåll och förlänga plagget och det får väl anses vara ett bra sätt ta tillvara på saker och ting. Man kan skarva på ett sätt till och det misstänker många att jag är specialist på. När en person sägs skarva så bättrar han på sanningen en smula och låter fantasin löpa. Men idag har jag inte skarvat det allra. Jag har bara varit pedagogisk och påpekat konstigheter i vårt svenska språk.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.