Ibland blir jag riktig förvånad när personer i min omgivning frågar om allt möjligt konstigt som jag inte har reda på. De kanske rent av tror att med ålderdom följer klokhet, men så är absolut inte fallet. Vem har inte hört ordet "gammal tokstolle" eller "hon var en riktig gammal "fjolla." För min del kan jag gå med på att jag är gammal, men någon fjolla är jag ingalunda. Jag är inte något orakel heller för sådana finns det inte längre. Ordet orakel har två betydelser. Orakel benämnde man själva  spådomen och orakel var också  personen som uttalade spådomen. Den verkliga kändisen bland alla tiders orakel lär ha befunnit sig i Delfi  och avbildades av själve Michelangelo, som var en sådan hejare inom målarkonsten att han till och med fick använda sina penslar i självaste Petrikyrkan i Rom. Lite om både det ena och det andra vet jag ju och lite allmänbildad är jag kanske också men det är ingen idé att konsultera mig när det gäller livsviktiga frågor. I sådana kunde jag nog behöva lite råd själv för då skulle jag inte inlåta mig på en massa dumheter som bloggning eller det allra senaste som att agera läromästare. "Den råd lyder är vis" är ett gammal ordstäv och det borde efterföljas. Om någon har ett riktigt gott att ge mig, så skall jag lyssna till det. men om jag följer det blir en senare fråga.

Bojan 

 

Bibbi 25.01.2013 14:03

Hej Bojan, jag sökte på 100 åring och hamnade på Din blogg, riktigt roligt!
Kul om Du kunde ge tips om present, ska på 100 årskalas?

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.