Det är väl ingen som tror att jag springer omkring med en yxa. Om jag händelsevis hade gjort det så skulle jag under inga omständigheter kastat den i sjön. När jag talar använder jag ofta bildspråk och uttrycket betyder helt enkelt att man ger upp. Man "tappar sugen" så att säga. Om jag tappar sugen  och säger "att jag kan inte", "det går inte" eller "det är hopplöst" så är jag illa ute. Man skall ta nya friska tag och försöka igen. Det är min livsfilosofi och  hittills har den fungerat skapligt. Då säger folk att jag är envis som en oxe. Det är jag så klart för jag är ju född i Oxens tecken. Men  jag tror inte på allting som står i veckomagasinens horoskop, så dum är jag inte. Åsnor påstås också vara envisa och om jag skall jämföras med något djur så så är oxen avgjort att föredra. Oxar står stadigt på jorden och är lite tjuriga säger horoskopen också. Det stämmer bra på både mig och den fyrbente oxen. Denne är ju född som tjur och skulle så förblivit om inte illasinnade människor förvandlat honom till ett beskedligt dragdjur. Sens moral i det här resonemanget är att man inte skall ge upp hoppet när problemen hopar sig. Det är bara att ta nya friska tag och ordnar det sig inte på momangen så kan man "sova på saken" "Försöka duger"  och "trägen vinner" är också bra levnadsregler..

Bojan

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.