Visst ser semlorna aptitliga ut, men så är de nygräddade och nypudrade också. De kunde avnjutas på Historiska muséet idag där det var brödutställning med livs levande bagare och pösande degar och inte minst en massa färdigt bröd som inte var billigt minsann. Billiga var däremot semlorna om man köpte dem på det rätta stället förstås. Bagaren, som bakade förra årets bästa semla, visste sitt värde och han tog betalt därefter. Honom gynnade vi inte. De två som är längst fram på bilden har min vän fotografen och jag smaskat i oss och de smakade förträffligt. Man kunde även avsmaka förhistoriskt bröd, men det var då ingen höjdare. Det kunde det givetvis inte bli eftersom det varken fanns salt eller jäst på den tiden och brödet egentligen var en vidareutveckling av den gröt som var den huvudsakliga födan för riktigt länge sedan. Jag är riktigt glad över att jag inte levde på förhistorisk tid utan får riktigt bröd och inte stekt gröt som frukostmacka. På tal om stekt gröt, så har jag faktiskt ätit sådan. Min mormor skar överbliven havregrynsgröt i skivor och stekte den i smör i stekpannan på sin gamla vedspis. Hon sockrade på den också och det blev strykande åtgång på anrättningen kan jag intyga.
Bojan
-