Rubriken har jag lånat från en urgammal fabel om en kaja som som skulle deltaga i något som vi idag kallar för skönhetstävling. (Den var anordnad för fåglar av guden Zeus, som skulle kora den vackraste bland alla sorters flygfä). Kajan är ju inte den stiligaste bland fåglar så hon ville bättra på sina chanser och piffade därför upp sig med de andra tävlandes bortplockade fjädrar. De trillade av föstås av och avslöjade bluffen och kajan fick stå där med skammen. Den här fabeln används än idag om folk som låtsas att de är finare och duktigare än de är i verkligheten. Jag brukar visserligen svänga mig med ord och vackra fraser och är ibland en smula "snusförnuftig." Men jag vill allvarligt framhålla att det mesta jag säger kommer från eget vetande och räcker det inte till så kollar jag i Google. Jag stoltserar alltså inte med lånta fjädrar.  Den tanken har inte ens fallit mig in.

Min vän fotografen avbildar mig ibland i de mest skiftande miljöer och sammanhang  och även om jag ser hemtam ut på dagens bild så skulle det vara mig helt främmande att skryta med att jag bor så här nobelt och äger så fina kandelabrar. Inga lånta attribut här inte. Om sanningen skall fram så finns lokaliteten i Sigtuna.

Bojan

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.