När min vän fotografen porträtterat mig som en almanacks- eller som en kalendertant rättare sagt så kom jag att tänka på vilket ståhej det blev i England och lite varstans när man 2003 gav en pjäs  med just namnet Kalenderflickor. Den var verklighetsbaserad och handlade om hustrun till en gruvarbetare med leukemi. Det fanns inget sjukhus på orten och inga pengar, men den påhittiga hustrun fick en idé, Ortens husmodersförening som brukade ge ut en årlig kalender med naturmotiv skulle ändra utseende på årets upplaga. Tanterna i föreningen skulle låta fotografera sig spritt språngande nakna och figurera på kalendern, som skulle säljas för att samla in pengar till det behövliga sjukhuset. Det blev succé pyramidale men samtidigt stor skandal. Det fanns väl lite fettvalkar och skavanker här och där på tanterna och kanske var de lite till åren komna också. Men ändamålet helgar medlen. Orten fick sitt sjukhus och gubben blev frisk. En riktig solskenshistoria om jag får säga det själv.

Nattklubbsdrottningen Alexandra Charles tog efter idéen och sedan 2005 ger hon och hennes kompisar ut en årlig kalender och samlar in pengar till olika ändamål som har med kvinnohälsa att göra. Det hedrar dem och jag tror att jag skall satsa en slant. Då stöder jag ett gott ändamål och får samtidigt se hur en del kändisar ser ut i evadräkt. Det kanske finns lite valkar och skönhetsfel där också.

Bojan

 

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.