Jag tycker mycket om kaffebröd. Att sätta tänderna i ett nybakat frasigt wienerbröd är mums för lilla magen. Godast smakar det på ett riktigt gammaldags konditori där "latte" och andra nymodigheter inte serveras
utan man får det gamla hederliga bryggkaffet som vi tanter är vana vid. Jag har försökt mig på att själv baka wienerbröd men det var inte min "grej att kavla in smör och vända och vika en kladdig deg ett
antal omgångar. Inte fick jag någon riktig fason på degklumparna heller. Hur jag än mixtrade så blev det inga snygga "kammar" eller "snurror. Men ätbara var de och det blir rätt många av en sats också.
Familjemedlemmarna vägrade att äta mer ett wienerbröd per man och var ofina nog att påpeka att de varken i smak eller utseende kunde mäta sig med dem man köpte hos konditorn. Otack är ju världens lön och jag bestämde
mig för att aldrig baka wienerbröd mer .Det löfter har jag hållit för oss emellan sagt så var det ett riktigt kletgöra.
Kanelbullar däremot är jag riktigt bra på och har ännu inte hört
några klagomål på dessa mina alster. Jag har ju i ett inlägg före jul bevisat att jag med framgång kunde baka lussekatter fast jag aldrig gjort det förut. Men jag skall nog inte fuska i konditorjobbet för då
kan det bli "pannkaka" av alltihop,
Bojan