Vi svenskar har en del matvanor och ritualer som förundrar utrikesfödda storligen. Potatisen och sillen på midsommar är ju ett måste för oss svenskar och en svensk som inte tycker att det är gott och somrigt hör till undantagen. När augustimörkret sänker sig över oss vill vi äta kräftor och tända papperslyktor och vara iklädda roliga hattar. Man behöver nästan ha haklappar på sig också för det är ett riktigt "slabbgöra" att skala de färggranna djuren så att man kan komma åt det som är innanför skalet. Om vad som går att äta är meningarna delade. En del nogräknade personer äter bara stjärten men det anser jag vara slöseri med Guds gåvor. För min del "sörplar" jag och njuter. Det skall vara snapsar och öl för att festen skall bli lyckad. "Kräftor kräva dessa drycker" skrev Albert Engström på en affisch en gång när vi skulle ha folkomröstning om rusdrycksförbud och de orden fick ett sådant genomslag att vi fick behålla vårt brännvin och nykterhetsivrarna fick "tji". Jag älskar kräftor och kräftskivor och har under flera år inbjudit ett antal damer till årlig fest och vi har alltid haft det riktigt mysigt och traditionsenligt tillsammans dock utan att ta en sup till varje klo som storfräsarna gör. I år blir det till min stora sorg ingen kräftskiva för damerna börjar "falla för åldersstrecket och är inte begivna på skaldjur längre. Det är inte min vän fotografen heller för hon anser dem i det närmaste oätliga och det är därför jag bara kan visa upp en bild på en okokt hummer idag.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.