Om man som jag bloggar och har åsikter om ett och annat kan man också räkna med att få  lite kommentarer ibland. Det är väldigt trevligt, särskilt om det är yngre personer, som gjort sig besvär att "tycka till." Det mesta förstår jag, för dum i huvudet är jag inte, men en del ord är för mig helt obegripliga och finns inte i lexikon. Det är lite förargligt för det är så klart idel komplimanger och dem går jag ju miste om på grund av ren och skär okunnighet. Jag försöker hänga med i utvecklingen av vårt modersmål och kostar på mig en ny utgåva av Svenska Akademiens Ordlista då och då. Det verkar  som om "De aderton" som utger boken inte heller hänger med. Det är ju ungdomen som är framtiden och anger tonen och då skall vi  bekanta oss med deras ordförråd också. Annars blir det språkförbistring  och det vore illa, Ordet språkförbistring är gammalt och  omtalades första gången i Bibeln när en massa människor drällde omkring vid Babels torn och inte forstod varandras språk. Det blev en väldig oreda för det fanns förstås inga tolkar heller.

Jag skall inte ge mig förrän jag lärt mig de nya ordens betydelse. Om inte lexikonen räcker till så får jag rådfråga den verkliga sakkunskapen. Någon ung trevlig person kan säkert förmedla kunskaperna om jag ber vackert.

Bojan

Bojan

   

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.