Det finns en massa ord som jag aldrig använder men de finns i något skrymsle i hjärnan och idag dök ordet moloken upp alldeles av sig själv. Det var väl för att jag mig inte kände  mig upplagd för att gapskratta eller hoppa högt av glädje. Jag var helt enkelt lite nere, moloken så att säga. Varför vet jag inte. Det kunde så klart vara vädret för vem sjutton blir glad över snöslask när man kunnat gå torrskodd och lämna broddarna hemma utan att riskera liv och lem i flera dagar. Dessutom har min fotografen inte visat sig på ett tag. Hon har en del goda egenskaper och även ett smittande skratt, som muntrat upp mig vid flera tillfällen. Glada männskor är en tillgång  och de behövs som bäst  om man inte själv är glad och livad. Ett gott skratt förlänger livet och lite uppmuntran hade jag behövt idag. 

Men nu var det ordet moloken jag skulle avhandla och inte min vän fotografen. Jag var alltså lite moloken idag. Ordet betyder enligt säker källa att man är lite slokörad och nedstämd. Men det är inte allt. Det lär finnas ett band som spelar konstig musik som kallar sig för Moloken. Om det är för att folk blir nedstämda  av att lyssna till dem, vet jag inte. Däremot vet jag att det också finns en ödla som kallas för moloken och som lever på myror. Man säger också att i forna Egypten hade man en otäck avgud som hette Molok och som man offrade småbarn till.  Fler betydelser har jag inte hittat och egentligen begriper jag inte vad min gamla hjärna skall ha en massa onödigt vetande till.

Bojan

 

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.