I våra dagar är det dyrt att äta ute. Det kan kosta hur mycket som helst om man går på stjärnkrogarna och det gör vi vanliga dödliga inte i vardagslag och inte på söndagarna heller. Enkla medelsvenssons kan inte äta upp halva månadslönen på en kväll för då går det raskt utför i "budgetstupet." Det sista ordet hittade jag i morgontidningen häromdagen i en artikel som  handlade om Obamas bekymmer och jag tyckte att det verkade väldigt  användbart i ekonomiska sammanhang. I det här landet, kan man konstigt nog, äta förvånansvärt billiga vardagsluncher, vilket min vän fotografen och jag brukar göra en och annan gång för att slippa stå vid spisen. Jag måste säga att min fotograferande vän har ovanligt fint väderkorn när det gäller att nosa upp både det ena och det andra som erbjuds till extrapris och är förmånligt för konsumenten.

Idag har vi intagit vår lunch på ett charmant ställe mitt i centrala Stockholm. Vi har fått en rejäl, välstekt köttbit, god potatis (om den var stekt eller friterad vill jag låta vara osagt) och en gudomlig sås. Allt detta för hör och häpna under 50-lappen. Vi nöjde oss med vatten till maten, så det blev ett billigt kalas. Anrättningen kan beskådas på fotot men var vi åt den får den intresserade ta reda på själv om han vill gå dit.

Bojan

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.