Om man reser omkring lite grann i stora världen. så kan man få äta och dricka rätt konstiga saker. Mat gillar jag i de flesta former men det skall vara ordentligt kokt eller stekt och lagom kryddat. Rå föda äter jag inte. men då säger någon, du stoppar ju i dig inlagd sill och gravad lax. Och vad skall man svara på det? Att det är en helt annan sak men sushi åter jag inte. Surströmmig får norrlänningarna gärna äta hur mycket som helst bara jag slipper. Ostron har jag blivit bjuden på en gång, men det var ingenting för mig. Gåslever och rysk kaviar är för dyrt att köpa, men det är inte möjligt att jag skulle gilla det. God mat och trevliga kalas gillar jag och folk undrar hur en så liten person som jag kan få plats till allt jag stoppar i mig utan att bli fet. Man rör ju på sig, vet jag. Motion är hälsa och välbefinnande.

Dryckerna då? Kaffe är gott och kall mjölk är en gudadryck. Starksprit bör alla använda med måtta och det blir inte många snapsar per år för min del. När jag smakade vin första gången tyckte jag det var surt och otäckt, men man lär sig och tar ett glas till maten. Men något jag inte tackar nej till är champagnen. Det är grejer det. Det smakar bra om man inte har inhandlat för billiga sorter och så blir man så glad och sällskaplig av det. På nyårsafton serverades jag och min vän fotografen ett bra märke och hon förundrades väldeliga över min spiritualitet och  mina sällskapstalanger. Men de finns där jämt och ligger latenta, men bjud mig på två glas champagne och jag blommar upp och blir som en ny människa och en verklig tillgång i sällskapslivet. Jag lovar.

Bojan

 

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.