Det klagas mycket över att maten som de gamla får att äta på geriatriska sjukhus och äldreboende i stort sett smakar likadant vad det än står på matsedeln. Jag har, tack och lov, tillsvidare inte behövt äta den själv. Däremot har jag sett en mig närstående person sitta och peta i den i ett antal månader och som en följd därav blivit ganska magerlagd. Köttfärsrätter är rikligt förekommande. Den ena dagen köttbullar och nästa dag pannbiff. Denna platta maträtt kan serveras under olika benämningar men i det stora hela är det ytterst liten variation på smaken. Fisk och soppa förekommer lite mera sporadiskt och en och annan gång serveras en stabbig pannkaka som på matsedeln går under benämningen omelett. Den dagen jag iakttog en som kallades räkomelett upptäckte jag en, säger en räka i stuvningen. Helt kött serveras ytterst sällan men det är antagligen för att färs är billigare och mer lättuggad. Folk på äldreboende är inte särskilt matfriska och borde därför bli serverade extra god mat, men det ha kommunerna inte råd med. Min kommun tänker först och främst på unga friska skattebetalare och lägger hellre pengarna på en storslagen arena. Nu går det en serie i TV om ett äldreboende och på det stället skall maten bli bättre i sinom tid. Det borde den bli överallt tycker jag. Maten på bilden har min vän fotografen blivit serverad under en utlandsvistelse och den ser då inte mycket aptitligare ut än den som serveras våra gamlingar. Tacka vet jag svensk husmanskost.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.