Idag är det "Värnlösa barns dag" som före år 2001 kallades det jag skrivit i rubriken, Nu vet jag inte riktigt om någon människa längre bryr sig om att fira någonting den 28 December. Förr i världen firade man den till åminnelse av alla de menlösa (oskyldiga eller värnlösa) barn som kung Herodes lät ta livet av för att vara säker på att ha dödat Jesus. Den som läst sin Bibel vet ju att han misslyckades skändligen och det var rätt åt honom. Nu tror jag inte att det är många som läser Bibeln längre. Det måste jag göra när jag gick i skolan. Vi pluggade till och med Martin Luthers Lilla Katekes och den skulle vi kunna utantill från pärm till pärm. Det var stränga bud på den tiden och Gud nåde dig om du inte kunde alla 10 Guds Bud som ett rinnande vatten. Jag lärde mig även att rabbla upp såväl de mindre som de stora profeterna och det kan jag göra även idag om någon ber mig om det. så väl sitter de inpräntade. Till vilken nytta de sitter där kan man fråga sig. Multiplikationstabellen var det samma sak med, men den har jag i alla fall haft lite mer glädje av i livet.

Det var liksom en annan ordning förr i världen och lite mer diciplin i skolsalarna. Nu är det visst lite si och så med den saken och varför skall skolungar plugga in en massa vetande. Sådant hämtar de hur lätt som helst på Google eller någon annan sökmotor. Inte ens en dator är nödvändig längre när de kan googla till och med på mobilen. Allt har liksom blivit enklare nu och väl är det. Länge leve tekniken.

Bojan

 

 

 

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.