När man på årets näst sista dag halkat omkring i snömodden och altl det gnistrande vita har försvunnit ut i tomma intet, då är det inte utan att man längtar till sommaren, grönskan och ljuset. Nu är det ju så enligt en av våra mer kända poeter att "längtan är vår arvedel". Jag har nog fått en hel del  av det arvet känner jag just nu och skulle utan vidare önska mig långt bort och  vistas där det finns  kluckande vågor, palmer och söderhavssol. Det kan jag idag  bara drömma om. Tyvärr brukar man vakna upp ur sina drömmar på ett ganska brutalt sätt och hamna i den trista  och gråa verkligheten fortare än kvickt. Men misströsta inte. Det finns ett ställe inte långt härifrån där du kan njuta av värme, vackra blommor och grönska och känna dig som i tropikerna för en stund åtminstone.

Om ni inte vet var detta exotiska landskap finns och känner behov av komma bort från vintern, så kan jag varmt rekommendera Anderssons växthus i Bergianska trädgården. Man kan också dricka gott kaffe där mitt i grönskan. Min vän fotografen och jag var där för en tid sedan och vederkvickte oss. Jag rekommenderar ett besök på det varmaste. Jag blev som en ny människa efter en stunds vistelse där. Det syns väl på bilden?

Bojan

 

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.