Jag har inte skrivit på två dagar för jag har varit på resande fot. Jag har gästat vänner i Vingåker som ligger i Sörmland och som sedan 2003 trafikeras av regionaltåg som går till Hallsberg, Mina vänner flyttade dit och köpte sig en fin villa för billigt pris för att njuta av en pensionärstillvaron utan storstadsjäkt. Det var rena drömmen till en början men lite trist i det långa loppet att inte få träffa gamla kära vänner särskilt ofta. Vi är därför några sådana som gör minst ett årligt besök i Vingåker för att pigga upp såväl oss själva som värdfolket. Husets härskarinna är en utomordentlig kock och vi har riktigt trevligt tillsamman. Huset är stort, det finns gott om liggplatser och vi har så mycket att prata om . Vi gör utflykter i de vackra omgivningarna och den här gången tog vi oss en tur till Säfstaholms slott. Det har en lång historia som jag inte skall dra den här gången . Mest är det känt för att i moderträdet till Säfstaholmsäpplet finns i slottsparken. Detta förnämliga äpple är en syrlig och god frukt som jag inte sett i affärerna på år och dag. I dem saluförs numera mest utländska äpplen som antingen är helt smaklösa eller också knallgröna med någon syra och en onaturligt lång hållbarhet. Den som reser har något att berätta, sägs det och jag för min del berättar nu att det är synd och skam att goda aromrika svenska äpplen inte finns att köpa i de butiker där jag handlar.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.