Jag gillar blommor och det mesta som växer och frodas. Den blomma som finns på bild idag är rätt intressant. Den finns vildväxande i Sverige men jag har bara sett den i trädgårdar och senast såg jag den i Bergianska. Så klart att den bör finnas i en botanisk trädgård. Min vän fotografen trodde det var en krokus, men jag som besitter en del botaniska kunskaper såg ju med det samma att det var en Tidlösa även kallad Nakna Jungfrun. Detta lite romantiska namn har den fått därför att den inte blommar förrän i september- oktober och först sedan bladen vissnat ner. Alla vet vi från skolan att blommor förökas genom att de har ståndare och en pistill eller märke som det också kallas. Nu tror jag ju inte att folk räknar ståndare och pistiller när de ser en blomma, men om det händelsevis är så, kan jag tala om att tidlösan är försedd med 6 ståndare och 3 märken medan krokusen bara har tre ståndare och ett märke. Vet man detta är risken till förväxlingar utesluten. Tidlösa är inte bara en blomma, man kan säga att saker och ting är tidlösa och då tror jag att man menar att de inte blir omoderna i första taget. Det finns folk som har sagt till mig att jag är tidlös . Då blir jag väldigt förvånad för jag vet inte om de säger det som en komplimang eller om det är en ren förolämpning. Men att blomman på bild inte är en krokus är jag däremot helt säker på.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.