För närvarande tycker jag att vi har värmebölja i fosterlandet. Det känns lite kletigt när kläderna klibbar och svetten lackar. Idag skulle jag vilja ha en badsjö i min omedelbara närhet och känna mig omsluten av svala böljor. Så bra har jag det tyvärr inte utan jag får nöja mig med att sätta på min fläkt, som vispar omkring luften lite och skapar inbillad svalka. Inbillningens makt är stor som alla vet. Värmebölja är det enligt vetenskapen när värmen minst fem dagar i sträck överskrider den normala temperaturen för årstiden i den del av världen man befinner sig. Jag befann mig en gång i mörkaste Afrika när det var värmebölja. Det var i hetaste laget och det vill jag inte vara med om en gång till. Min vän fotografen och jag har ett bra recept för att motverka överhettning. Vi struntar i matlagning och andra trivialiteter och åker skärgårdsbåt. Då klyver båten vågorna och havsbrisen känns ljuvlig och sval medan flaggan i aktern fladdrar för vinden. Solen kommer att gassa även i morgon och i arla morgonstunden kommer jag och fotografen att köa för att komma ut på havet. Vi är inte ensamma om älska sjöluft för såväl infödda stockholmare som turister vill gärna ut i skärgården och det har jag full förståelse för.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.