Idag har jag inhandlat tomater. Härliga solmogna sådana till mycket facilt pris Jag tror att det är högsäsong på den svenskodlade nu i augusti. Tomater kan väl inte vara något att prata om i en blogg tänker säkert någon, men brist på bättre får de duga. Alla vet väl inte ens att det är en potatisväxt med ätbara frukter. I min barndom fanns det för övrigt inga tomater utan sådan levde vi förutan ända tills jag kom i tonåren. Då köpte jag min första tomat utan att ha en aning om det var en grönsak. Något som var så rött och grant borde vara både sött och gott, trodde jag i min enfald. Men ingalunda. Jag spottade ut den första tuggan och slängde resten och grämde mig över den bortslösade tioöringen. Tomatsmaken skall man vänja sig vid och nu gillar jag den faktiskt. Bäst tycker jag om tomater i form av juice och folk tycker att jag är en konstig individ som inte köper apelsinjuicen som är så god och läskande. Men nu är jag som jag är och smaken är "forskillig" som dansken säger. Dessutom inbillar jag mig att juice gjord på tomater är mycket nyttigare. Jag gillar tomatcocktails också men det får man sällan på restaurangerna i den här stan. De tror att man menar "Bloody Mary . En sådan drack jag en gång och det fick räcka för min del för den passade inte min smak. Cocktailen som syns i bild drack jag på utrikes ort och där kan de sin sak. Den smakade förträffligt.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.