Jag är rätt så matintresserad och gillar god mat i alla dess former. En del kallar mig för "matvrak" men det anser jag i högsta grad vara en förolämpning. Folk som sitter och petar i maten och lämnar det mesta kvar på tallriken är en mardröm för den som lagat den. Allt äter jag förstås inte, ostron till exempel, för jag anser att det bara är frukt och grönsaker som kan förtäras utan tillagning. Rent otjänlig föda och blodiga biffar nobbar jag alltid. Mat skall lukta och smaka gott och vara väl kryddad. Går jag på restaurang vill jag ha valuta för mina pengar och bli väl betjänad. Det är väl inte för mycket begärt? Det är roligt och det förbättrar aptiten att ha sällskap vid matbordet men numera får jag för det mesta intaga mina måltider ensam. För svaga själar kan ensamheten innebära att det slarvas med maten och att det bara blir smörgås i stället för lagad mat. Hitintills har jag inte hemfallit åt sådana svagheter, men man skall ju aldrig säga aldrig i något sammanhang. Jag tar gärna ett glas vin till maten men inte mer. Jag har karaktär och den som dricker flera glas vin i ensamheten är snart på det sluttande planet och dit vill jag inte. Min vän fotografen har sina egna matvanor och dem skall jag inte diskutera här. Hon gillar att fotografera snyggt upplagd mat hon blir bjuden på och det gör hon med den äran. Jag blev riktigt hungrig när jag såg dagens bild och hade gärna velat smaka på laxen.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.