I min lilla stad är vi lyckligt lottade för vi har tillgång till vatten och stränder. En sommardag som den vi haft idag kan man sitta på ett kafé vid en brygga och titta på solglittret på vågorna och lyssna till vågskvalpet. Det är rogivande och en lisa för själen. Vi har en Marina som är välbekant därför att en del välsituerade personer kan bo i husbåt vid kajerna. Vill de inte laga mat finns det en charmant restaurang bland båtarna. Där sitter även "landkrabborna" och pimplar vin och äter gott men dyrt. Jag må då säga att det är rätt fördelaktigt att vara bosatt i min lilla stad för skatten är lite lägre än grannkommunernas, ett förhållande som orsakar lite avundsjuka från invånarna på andra sidan kommungränsen. Min vän fotografen bor också i denna förträffliga lilla stad och vi frekventerar (betyder ofta besöker) parker och andra trevliga ställen där man kan promenera och njuta av naturen och pastorala idyller. Man skall som bekant "inte gå över ån efter vatten" ett gammalt talesätt som också talar om för oss "att gräset är inte grönare på andra sidan."Det betyder I vårt fall att det inte finns någon anledning för oss att åka in till stan (Stockholm) för att njuta av sjöutsikter och lummig grönska. Min vän fotografen och jag var mycket nöjda med dagen för vi fick frisk luft och motion och gott kaffe innan vi styrde kosan hemåt. Det var bara det jag ville berätta.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.