Idag har jag varit ute på villovägar när jag skulle åka hem med en SL- buss. En person som disponerar sin tid skall undvika att åka buss i rusningstid men den här gången var jag så illa tvungen, Jag äntrade en buss som jag i åratal kunnat komma nästan hem till porten med men kände inte riktigt igen den vanliga färdvägen. För säkerhets skull frågade jag om bussen skulle passera min vanliga hållplats och fick frågan med ja besvarad. Sen satte jag mig till ro och tittade på bilkön. Chauffören hade troligen slagit dövörat till när jag frågade och långt innan jag skulle stigit av var vi ute på E-4 och ingen hållplats var i sikte förrän långt bort i de södra förorterna. Där ville bussföraren släppa av mig för att invänta en buss i motsatt riktning men jag nobbade och klev inte av förrän längre bort vid en T-banestation. Åker man T-bana finns det inga bilköer och de håller sig på rätt spår hela vägen. Jag kom hem nästan 2 timmar försenad. Ingen hade saknat mig för om man bor ensam blir man inte efterlyst i första taget. Om jag blev skärrad? Inte det minsta. Det var ju på sätt och vis lite äventyrligt. Men om jag själv får välja äventyr så var inte det här någon höjdare precis. F ö tycker jag att SL på ett tydligare sätt borde meddela allmänheten om de ändrat färdvägar. Det skulle inte vara dumt heller att få rätt svar när man frågar.

Monica 14.08.2013 22:31

Ett äventyr och det är det kanske att åka med SL idag, skönt att du kom hem till slut och allting går lättare när man har humor som du.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.