Penséer är vanliga som sommarblommor i balkonglådor och trädgårdar och de finns i ett otal färger och varianter. Ordet pensé har dubbla betydelser. Den ena är blomman och den andra är verbet pensé och det användes då i det senare fallet som symbol för den fria tanken. Det påstås också att penséen liknar ett människoansikte och när den slokar, ser den ut som ansiktet hos en människa försjunken i djupa tankar. Det tycker jag är att ta i och ha livlig fantasi, men det är inte jag som har hittat på det, utan jag har det från säker källa, som det så vackert heter när en amatör pratar om saker som han inte begriper. Jag gillar emellertid penséer för att de är så sammetslika och vackra och det är därför som har jag en massa bilder av dem i albumet på min bloggsida. Bilderna är tagna vid Chinaslottet i Drottningholm i somras och att det fanns så många varianter av stora och små penséer hade jag inte en aning om. Blommor av alla de sorter är en av mina passioner i livet och jag borde haft en trädgård att pyssla i. Saknaden av en sådan beklagar jag, för de som är lite initierade vet ju " att den som äger en trädgård och en boksamling saknar intet." Det har den store filosofen Cicero sagt. Han levde för mycket längesedan och det är säkert sant som det är sagt. Jag har i alla fall en liten boksamling där jag kan hämta mitt vetande och det går ju att titta på blommor som växer i parkerna. Därför är jag rätt förnöjsam ändå för man kan ju inte få allt .

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.