Alla har väl hört talas om "Fruntimmersveckan." Så kallas nämligen tiden från den 18 eller 19 juli till den 24 juli därför att inte mindre än 6 kvinnor i rad firar namnsdag denna juli- vecka. I folkmun kallas den lite vanvördigt för "pisseveckan" därför att det normalt brukar ösregna så gott som varenda dag. Nu skall det bli riktigt spännande att se hur det artar sig i år för enligt den gamla beprövade Bondepraktikan händer det bara vart tionde år att det är solsken och uppehållsväder under en "fruntimmersvecka." Semesterfirare vill inte gärna ta ut sin lediga tid under den blöta "fruntimmersveckan" men de blir ibland så illa tvungna och får ta det som en prövning. Bor man eller turistar i Stockholm finns det ju en massa museum och slott att besöka och då florerar kulturlivet som aldrig förr och paraplyförsäljarna har högsäsong. Inget ont som inte har något gott med sig. Jag som har semester året runt bryr mig inte så mycket om ifall det regnar eller ej, men jag har full förståelse för att turisten som kostar på sig resor och uppehälle på främmande ort vill ha vackert och soligt väder när han är ute och ser sig omkring. Jag skall hålla tummarna för att det skall bli en torr fruntimmersvecka men om det hjälper blir en senare fråga. Dagens bild har ingenting med väderlek att göra men jag tycker att den är en väldigt bra repris på det foto som pryder bloggingången.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.