Fina somrar har glassen en strykande åtgång och jag undrar hur mycket glass det går åt i Stockholm under sommarens varmaste dagar. Det är tur för glassugna att den tillverkas i maskiner och att det kan ske utan hjälp av snö eller is, som man behövde ta till hjälp förr. Jag trodde att glassen var en modernare uppfinning av italienarna, men ingalunda, den fanns redan hos de gamla perserna 400 år före Kristus. Det låter otroligt men jag har som alltid tagit reda på fakta innan jag kommer med påståenden. Glass är gott och läskande i sommarvärmen och rätt kaloririkt också om det inte fuskas med råvarorna. Min vän fotografen är stormförtjust i mjukglass som är en avart på riktig glass och rätt lätt att slicka i sig. Min favorit är en stor strut med rom-russinglass. Det är smaskens och jag har ingen svårighet att konsumera tre skopor av densamma. Glass kan folk numera ha hemma i frysen och inhandla i stora förpackningar från en glassbil, som annonserar sin ankomst genom att spela en glad "trudelutt" som retat gallfeber på en del griniga personer. De kallar den ( trudelutten) en sanitär olägenhet men det är då att ta i. "Surpuppor" finns det ju överallt och sådana skall man inte ta notis om för då klagar de ännu mer. Jag vill bara till sist påpeka att jag inte åt upp båda glassarna på bilden utan jag delade broderligt med min vän fotografen. Delad glädje är dubbel glädje.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.