Jag har alltid varit nyfiken. Inte så att jag har lagt näsan i blöt i andras angelägenheter och varit indiskret eller taktlös. Ingalunda. Jag är inte ett dugg intresserad av skvaller och grannarnas liv och leverne intresserar mig inte ett skvatt. De får gifta sig och skilja sig bäst de gitter och ha hur många barn de vill. Det lägger jag mig inte i. Men jag vill ju helst inte att de spelar dunka- dunka-musik in på småtimmarna för då vill jag sova. Händer det för ofta blir jag "syrak" och säger ifrån. Nej. min nyfikenhet yttrar sig på helt andra sätt för jag vill ha reda på hur saker och ting hänger ihop och varför det blir som det blir. Man måste läsa tidningar och titta på TV-nyheterna och läsa en och annan bok. Jag har läst väldigt många böcker och kan en hel del om våra klassiker. Förr fanns det många berömda skalder och romanförfattare. De plitade sina böcker med hjälp av penna och papper och tänkte noga igenom det skrivna innan det gick till tryckning. Jag har lärt mig mycket av böckerna. Nu skriver folk böcker hur lätt som helst hemma vid datorn. Men man läser inte böcker och tidningar på samma sätt längre. Jag som håller mig underrättad har sett att pappersbruken har fått problem tack vare ändrade läsvanor. Jag fick också problem när jag skulle illustrera dagens inlägg men jag tycker att den lilla vovven på bilden är förfärligt söt och visst verkar han också att vara nyfiken på omvärlden.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.