Men strunt är strunt och snus är snus, om ock i gyllne dosor, och rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor. Så här skaldade min favoritpoet en gång och det är sant som det är sagt än i våra dagar. Jag skriver kanske en massa strunt och det är jag inte ensam om, men jag försöker väl en och annan gång att vara lite seriös, och inflika ett och annat allvarsord som omväxling. Om snus tycker jag inte för det verkar riktigt snuskigt att stoppa en "prilla" under överläppen och ha en brun sörja i munnen, men smaken är "forskillig" sa dansken och det då sannerligen väl att det är så. Rosor däremot är något vackert och jag tror att den blomman alltid varit populär ända sen antikens dagar. Man hade inte så många sorter då men rosen har i alla tider varit blommornas drottning. Rosor ger man till käresta och det år aldrig fel att uppvakta födelsedagsbarn med en rosenbukett. Man kan också ge bort rosor symboliskt och då uppskattar man personen ifråga och säger vänliga ord till honom eller henne..Den sortens rosor skall man slösa rikligt med för det gör den rosade glad och lycklig..Motsatsen är att "risa " sin nästa och det är inte snällt alls..När jag var i Visby såg jag klängrosor och lågväxande rosor i massor vid husväggarna och det gjorde sitt till för att försköna stadsbilden, Min vän fotografen var har en viss förkärlek för att placera mig bland blommor och blad. för att piffa upp bilden,. tror jag. Själv är jag mycket svag för gamla ordstäv och citat och använder dem i tid och otid. Men Frödings dikt om snus och rosort gillar jag därför att den talar för sig själv och det får även dagens bild göra.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.