I går tog jag vad jag hade till buds och idag tänker jag låta förra sommaren inlägg om broar gå i repris. Nu när det år sommar och semester är det lika bra att köra repriser om man inte har något nytt att komma med. Broar har man som sagts byggt i alla tider och en del har väl inte varit så stabila så att de kunnat bevaras åt eftervärlden. Mn lilla födelsestad hade på sin tid en av Sveriges längsta broar som byggdes redan på 1600-talet och blev döpt till Långebro. Det heter den fortfarande men sedan Öresundsbron kom till imponerar inte en längd på 409 meter längre. De bästa broar man kan bygga är när man överbygger motsättningar bland människorna och folk försonas och det blir fred på vår jord. Det är många som har försökt och en del har fått fredspris och ära och berömmelse. Allra mest romantiska kan broar vara i gamla filmer. De som handlar om broar har ofta blivit långkörare och Oscarsbelönade . Bron över floden Kwai fick 7 stycken Oscars och vi som såg den glömmer den aldrig. Jag har inte heller glömt Meryl Streep i Broarna i Madison County. Om den spelats in som 3D-film hade den inte varit det minsta romantisk. Den bro som jag befinner mig på när dagens bild togs hittar man på mitt älskade Djurgården och när min vän fotografen kommer hem till Sverige igen skall jag rekommendera henne att vi tar förra årets promenad i repris och nya foton Bojan.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.